Yavaş yavaş yeme kültürümüz değişmeye başlamış yenilikler kapımızı çalarken annemizin o güzelim keklerinin yerini biraz daha değişik tatlar almaya başlamışken bu değişimin dışında kalmak pekte eğlenceli olmaz o zaman günlerimiz için, hafta sonu kaçamaklarımız için gelsin muffin`ler, cup cake`ler, tart`lar...
Muffin`ler ve Cup Cake`ler çok karıştırılsa da, hamurları hemen hemen benzer olsa da temel ayrılma noktaları Cup Cake içi dolgu kremalı, Muffin ise Cup Cake`e göre daha büyük kaba hamurdan oluşur.
YABAN MERSİNLİ MUFFİN
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı taze yada donmuş yaban mersini
YAPILIŞI
-Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz ardından kek hamurumuzun içerisine yoğurt ve sıvı yağımızı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
-Hamurumuza un, kabartma tozu ve tuzumuzu da ilave edip en son yaban mersinlerini ekliyoruz.
-Hamurumuzu sürahiye boşaltıp tekli kalıplarımıza döküyoruz.
-180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımız da üstleri çatlayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
ÇİKOLATALI CUP CAKE
YAPILIŞI
3 adet yumurta
1 bardak toz şeker
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 paket kabartma tozu
2-3 kaşık kakao ve ya rende çikolata
2,5 bardak un
KREMASI İÇİN
1 paket krem şanti
5 kaşık rende çikolata
ÜZERİ İÇİN
Arjantin şekeri, granür şeker, fındık kırığı, damla çikolata...
YAPILIŞI
-Yumurta ve şekerimi karıştırıyoruz ardından sıvı yağ ve sütümüzü de harcımıza ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
-En son harcımıza kabartma tozu, un ve kakao yahut damla çikolatamızı ekliyoruz, iyice çırptığımız kek hamurumuzu sürahi yardımı ile tekli kalıplarımıza döküyoruz.
-180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz.
-Kekimiz fırında olurken diğer yandan çikolatalı krem şantimizi yapmaya başlıyoruz.
-Krem şantimizi arkasında yazan tarife göre yapıp içine çikolatalarımızı ekleyip şantimizin içerisinde çikolatalar eriyene kadar çırpıyoruz ardından buz dolabına koyup donması için bekletiyoruz.
-Fırından çıkarttığımız keklerimiz soğuyunca krem şanti sıkma torbası yardımı ile içerinden başlayarak dışarıya doğru kremamızı sıkıyoruz.
-Üzerini arjantin şekeri, granür şeker, fındık kırığı, damla çikolata veya isteğimize bağlı herhangi bir dekoratif ürün ile süsleyebiliriz.
MEYVELİ TART
MALZEMELER
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı soğuk su
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
1 kase çilek
1 kase muz
1 kase kivi
Tart Jölesi veya suda eritilmiş yaprak jelatin
YAPILIŞI
-Bir kaba malzemenin hepsini koyalım ve iyice yoğuralım hazırladığımız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletelim.
-Tart kalıbını yağlayalım biraz unluyalım hamuru elimizle bastırarak tart kalıbına yerleştirelim tart hamurunun kabarmaması için çatal yardımı ile hamurumuzda delikler açalım.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, daha sonra kalıptan çıkaralım.
-Kreması için; tencereye malzemenin tamamını koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
-Tartın üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve yayalım.
-Kremanın üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim.
-Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayalım tart jölesi biraz soğuduktan sonra devamlı tartın orta kısmına dökerek yayılmasını sağlayalım.
Meyveli tartımızı biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım.
soru ve görüşleriniz için: [email protected]